Inomhustemperatur

När hösten börjar smyga sig på dyker ofta frågor som rör inomhustemperaturer upp, här kan ni läsa mer om vad som gäller. 

Olika människor uppfattar temperaturer på helt olika sätt, det som kan vara för kallt för någon är behagligt för någon annan. Folkhälsomyndighetens rekommendationer säger att temperaturen i en lägenhet bör vara mellan 20 och 24 grader. 

Utetemperaturen kan variera kraftigt från en dag till en annan, exempelvis vid omslag från plusgrader till flera minusgrader under en kortare tid. Det gör att värmesystemet som styrs av bland annat utetemperaturen, och som startar först när det är minusgrader utomhus, kan ta lite tid på sig att komma igång. Man får som bostadsrättsinnehavare acceptera att det är lite kallare en period innan värmesystemet helt kommit igång.

Om elementen inte är varma är det inte för att de inte fungerar utan anlednignen är som sagt att värmesystemet inte har hunnit starta då det ännu inte är tillräckligt kallt utomhus. 

Vad gör jag om det är kallt i en lägenhet?

Först om temperaturen är under 20 grader går det bra att kontakta styrelsen för att se över orsaken till detta. Temperaturen ska mätas en meter upp från golvet och en bit in i rummet.

Vänliga hälsningar, Styrelsen