Inglasning av balkong

Inglasning av balkong är reglerat i föreningens stadgar och kräver styrelsens godkännande.

Uppdatering september 2023:

Föreningen har ansökt om ett gemensamt bygglov för inglasning av balkong. Bygglovet gäller endast för hus 3. Hus 3 är det mörkblåa huset format som ett L med balkonger mot innergården, Mektagonen och Mölndalsvägen.

Dessa lägenheter kan glasa in sina balkonger. Föreningen har tecknat ett avtal med leverantören Lumon som lägenhetsinnehavare kan vända sig till. www.lumon.com/se/gbg eller mail kundservice@lumon.se

---

27 §

På mark som ingår i upplåtelsen samt på eller i anslutning till lägenhetens utsida får bostadsrättshavare utföra eller upprätta arrangemang av permanent natur endast om så sker i enlighet med styrelsens anvisningar eller efter styrelsens godkännande. 

Om lägenheten från början försetts med balkong får bostadsrättshavaren låta glasa in denna endast efter styrelsens godkännande och då i enlighet med styrelsens anvisningar. Detsamma gäller om bostadsrättshavaren vill låta sätta upp markiser, eler liknande solskydd, utanför lägenheten.

Bostadsrättshavaren svarar i sådant fall för underhållet av inglasning och markis. Skulle behov av flreningens underhåll eller ombyggnad av huset eller beslut av myndighet, åligger det bostadsrättsgavaren att på egen bekostnad demonterna och eventuellt återmontera anordningarna.

Bygglov

Oavsett om det redan finns inglasningar sedan tidigare i fastigheten eller om du är den första att glasa in så måste det finnas ett giltigt bygglov innan arbetet kan påbörjas. Ibland kan det redan finnas ett giltigt bygglov för inglasningar i föreningen. Kontrollera med styrelsen i din förening för att se om detta finns.

Skulle det inte finnas ett giltigt lov så måste du själv ansöka om detta (ansökan görs till bygglovsenheten i din kommun). Ett bygglov för inglasning är tidsbegränsat – har det tidigare funnits i fastigheten så är det inte säkert att det fortfarande gäller.

Filer